Guide

Ta bort lösnaglar - Tips & tricks för att enkelt ta bort lösnaglarna hemma

Att fixa naglarna är en otroligt rolig lyx många unnar sig i vardagen, det är ett perfekt sätt att känna sig snygg och piffad samtidigt som man får en skön stund av egentid. Dock är variation en stor del i det och som man vet växer naglarna ut och man kan tappa en eller två oavsett om man har gjort naglarna på salong eller hemma på egen hand.

Karin Hjalmarssonkarin@bastfordig.se

Därför är det också viktigt att veta hur man sen kan ta bort dom, och att lägga pengar på att ta bort naglarna på salong är inte en kul utgift om man jämför med att göra nya naglar. Därför har vi bestämt oss för att hjälpa er med en del tips och tricks hur ni enkelt kan göra det på egen hand.

Det är viktigt att ibland låta naglarna vila eller om man har skadat en eller flera naglar så de börjar lossna och därför ska man emellanåt ta bort dem för att sen på nytt sätta dit fräscha, snygga naglar efter säsong.

Ta bort fastklistrade lösnaglar i plast

Har man satt fast lösnaglar i plast hemma med ett nagellim är dessa lite enklare att ta bort på egen hand. Men det är OTROLIGT viktigt att man aldrig, aldrig sliter, pillar eller drar loss dem utan att man köper en lösnagelremover som är anpassat just för att ta bort dem.

Det bästa och lättaste sättet är att badda in en bomullspad eller en bit lös bomull i medlet, lindar dessa runt varje nagel och sätter en bit folie runt för att de ska hållas på plats. Låt det sedan verka i ca. 30 minuter och därefter tar du bort en och en för att försiktigt ta loss dem med hjälp av en tunn nagelfil du sätter mellan din riktiga nagel och lösnageln.

Ta bort akrylnaglar hemma

Dessa naglar sitter lite hårdare och bättre, därför är det en lite mer omfattande process att ta bort dem på ett skonsamt sätt som inte skadar dina riktiga naglar. För är det så att man börjar dra eller slita i dem är det lätt att nageln under skadas, blir skör och du kan även få smärtsamma nageltrång om du inte är försiktig med dem.

Första steget är att klippa eller fila ner akrylnaglarna för att få bort så mycket som möjligt såväl på längden som tjockleken. Du kan alltså försiktigt klippa i naglarna om de är så pass tunna att det fungerar, men är de lite tjockare rekommenderar vi att man filar ner dem för att få bort så mycket man bara kan av akrylen eftersom att det gör det mycket enklare att sedan kunna ta bort dem. Vi rekommenderar även att man har en elektrisk nagelfil om detta är något man gör eller planerar att göra lite då och då hemma eftersom att det gör hela processen otroligt mycket enklare och snabbare. Men det man alltid bör vara försiktig med är att inte fila på sin egna nagel då den redan är skör under eftersom man filar/ruggar upp ytan på salongen när man fäster dem.

Sedan gör man samma process som med vanliga lösnaglar i plast, man blöter ner pads eller bomull med lösnagelremover eller vanlig aceton och låter det sitta i minst 30 minuter för att verkligen mjuka upp lim och lösnagel.

Därefter tar du försiktigt bort varje nagel och är noga med att varken dra eller slita utan lirkar försiktigt med något tunt/vasst som kan separera lösnagel från nagel. En fördel med just akrylnaglar är att om man fått bort det allra mesta genom att fila kan de lösas upp helt den sista biten och detta är givetvis det mest skonsamma sättet för dina egna naglar.

Ta bort gelenaglar

Att ta bort gelenaglar hemma är lite svårare än lösnaglar i plast eller akryl eftersom att de inte på samma sätt kan lösas upp av en remover eller aceton. Därför är den elektriska nagelfilen ett riktigt bra verktyg när man ska ta bort gelenaglarna då du måste vara mycket noggrann när du filar ner och bort dessa. Du kan dock göra samma procedur med aceton eller remover med bomullspadsen och folien för att försiktigt försöka pilla bort de rester som sedan finns kvar.

Eftervård av naglarna

Precis som med hud och hår är det viktigt att vi tar hand om och vårdar våra naglar för att de ska se friska och fräscha ut. Speciellt efter att man har tagit bort lösnaglar då de är extra sköra och utsatta för väder, vind och smuts som händerna dagligen kommer i kontakt med.

En riktigt fet handkräm rekommenderar vi direkt efter borttagning och att man sedan smörjer händerna med minst en till två gånger om dagen. Därefter ska man smörja in naglarna med en nagelolja, var speciellt noga vid nagelbanden då de ofta kan spricka eller vara riktigt sköra när de varit utsatta för aceton i olika former och om man kan ha råkat komma åt dem med nagelfilen.

Utöver detta vill vi tipsa om att dagligen borsta naglarna med en mjuk nagelborste, regelbundet smörja in dem med fet kräm och nagelolja för att ta hand om dem och ge ett välvårdat intryck även när man inte har sina snygga lösnaglar ditsatta. Att dessutom lägga ett tunt lager genomskinligt vårdande nagellack är en bra idé eftersom att man få skyddar den nedfilade nageln från missfärgningar och ytterligare slitage.

Lycka till med att ta bort dina lösnaglar hemma, det kommer att gå galant om du följer alla våra tips och glöm inte bort att även vårda dem efter för att skapa en bra grund för nästa gång du väljer att sätta fast riktigt snygga gelenaglar, akrylnaglar eller lösnaglar i plast!