Bäst i Test

Bästa värmeborsten 2020 - Styling med bäst i test av värmeborste

Det hårsvallet man har när man går från frisören är något som många av oss drömmer om att kunna ha dagligen, tidigare har detta varit i princip omöjligt eftersom man inte har den tiden, orken och kunskapen som krävs för att kunna göra det hemma varje morgon efter duschen. Men så är det inte längre!

Detta inlägg innehåller annonslänkar från Lyko, Åhlens, Parfym.se, NordicFeel,
Lisa Lennartssonlisa@bastfordig.se

Genom att investera i en riktigt bra värmeborste och se en eller två tutorials kan du får till det hollywoodsvall eller den magiska volym du alltid drömt om. En värmeborste gör det otroligt enkelt att såväl torka som styla håret riktigt snabbt och smidigt för att du alltid ska känna dig som ditt snyggaste jag.

Då mycket av vårt självförtroende faktiskt sitter i håret är en värmeborste absolut en investering du är värd för att alltid känna dig on point, den gör det enkelt och smärtfritt att direkt få till den look du vill ha och kan forma såväl volym, en sveplugg, stora lockar eller slätt slutresultat helt utifrån hur du vill att ditt hår ska se ut och ligga kvar under dagen.

Eftersom att hårets vätebindningar är det som formar håret är en värmeborste många gånger mycket mer effektiv än exempelvis plattång eller locktång och garanterar att du får ett snyggt och välvårdat resultat av din styling som kommer att hålla hela dagen på jobbet eller i skolan. Det är även det allra bästa stylingverktyget när du vill att håret ska vara snyggt en hel kväll på dansgolvet.

Våra vinnare av bästa värmeborsten 2020

Mellan: HH Simonsen Volume Hot Styler Värmeborste

Denna nya modell från HH Simonsen gick direkt in i våra stylinghjärtan, man kan enkelt på egen hand skapa glansiga, mjuka och fylliga lockar i ett enda svep och är dessutom ingjuten i keratonolja så du slipper trassel och är skonsamt för ditt hår. Du kan själv välja temperatur och storlek för att skapa den look du vill ha för olika tillfällen, den har turmaliningjutna och värmetåliga borstpiggar i olika storlekar för att den alltid ska få ett bra grepp om håret och direkt infrarött ljus som gör att värmen snabbt går igenom hela håret så att du inte behöver utsätta det för mer än vad som behövs för att minska slitage som andra stylingverktyg annars gör.

Läs hela recensionen av HH Simonsen Volume Hot Styler Värmeborste

Betyg

Bästa pris på HH Simonsen Volume Hot Styler Värmeborste

Budget: BaByliss Shape & Smooth värmeborste

Detta är en kraftfull och effektiv varmluftsborste för dig som snabbt vill få ett riktigt snyggt hårsvall. Du får med två olika borsthuvuden som enkelt går att skifta som formar fuktigt hår i ett kick. Dess keramiska borsthuvuden kan antingen användas för att skapa volym men också lockar om så önskas och har två olika värmeinställningar för att du ska välja beroende på slutresultat och hur snabbt det ska gå på morgonen eller inför festen.

Läs hela recensionen av BaByliss Shape & Smooth värmeborste

Betyg

Bästa pris på BaByliss Shape & Smooth värmeborste

Premium: GHD Glide värmeborste

GHD är en av våra favoriter när det kommer till tillverkare av stylingverktyg, de är alltid i framkant när det kommer till funktion, design och hållbarhet och man kan alltid känna sig trygg med att man får riktigt bra kvalitet när man köper av deras produkter. Och GHD Glide är inget undantag, denna värmeborsten har en optimal temperatur på 185ºC för att inte orsaka slitning på håret, jonerna i borsten ser dessutom till att friss elimineras och torkar ditt hår med bara några mjuka drag. Man kan antingen välja att snabbt dra den genom håret för ett mjukt och naturligt resultat eller dela upp håret i sektioner för att skapa volym och rörelse precis så som du vill ha det.

Läs hela recensionen av GHD Glide värmeborste

Betyg

Bästa pris på GHD Glide värmeborste

Att tänka på innan man köper värmeborste

Hur brukar du styla ditt hår? Och vilken frisyr är det du verkligen trivs bäst i? Beroende på hur mycket volym du vill ha och om lockigt eller platt hår är din grej ska du välja modell utefter det. En platt värmeborste är det allra bästa för dig som vill ha ett slätt, platt och mjukt resultat, dock går det utmärkt att skapa volym även med dessa. Men vill du kunna skapa ett mjukt svall eller mer definierade lockar är ett runt borsthuvud valet för dig. Sen är detta med automatisk avstängning en riktigt smidig finess, välj detta om du vet med dig att det har hänt en eller två gånger eftersom det är en rätt så stor brandrisk annars.

Sen är det också viktigt att välja en värmeborste som är skonsam mot ditt hår om du planerar att använda den dagligen. Eftersom att värmepåverkan är en av de största faktorerna när det kommer till slitet hår är det smart att välja en värmeborste som är utformad och designad för just daglig användning för att du inte ska få kluvna toppar och frissigt hår efter några månader.

Utmanare till värmeborste bäst i test 2020

Utmanare: Style & Curl Remington värmeborste

Ett riktigt värdigt budgetalternativ för dig som vill skapa vackra lockar och magisk volym på ett kick. Med två olika borsthuvuden och värmelägen kan du få exakt de lockar som du vill ha och känna dig snygg hela dagen och kvällen oavsett vad du kommer att hitta på. Kostar knappt 300 kronor men du kommer att känna dig som en million dollar babe!

Läs hela recensionen av Style & Curl Remington värmeborste

Betyg

Bästa pris på Style & Curl Remington värmeborste

Utmanare: No Brand Steam Straightening Brush

Denna borste skiljer sig lite från de värmeborstar vi listat ovan då den avger ånga som gör det möjligt för dig att platta håret och alltid få ett rakt och silkeslent hår snabbt utan krångel och slitage som plattänger oftast annars ger. Du kan lätt använda denna varje dag utan att slita på håret och ha ett mjukt, slätt resultat som håller hela dagen, ett mycket bättre alternativ än vilken plattång som helst, rekommenderas varmt!

Läs hela recensionen av No Brand Steam Straightening Brush

Betyg

Bästa pris på No Brand Steam Straightening Brush

Frågor och svar

Givetvis har man många frågor när man ska köpa ett helt nytt stylingverktyg, det hade även vi när vi valde att göra ett mer omfattande test av värmeborstarna och hoppas därför att du har fått de flesta svar du behöver i vår sammanställning ovan. Men vi har valt att lista de vanligaste frågorna vi har stött på för att ni enkelt ska kunna välja den värmeborsten som kommer att göra din dagliga styling till en ren fröjd.

Varför värmeborste istället för hårfön?

Många av oss torkar alltid håret med hårfön och har gjort i alla tider, eftersom att man inte vill somna med blött eller fuktigt hår och vakna som ett troll i håret eller inte vill åka till jobb, skola eller på andra aktiviteter med blött hår har detta varit givet. Dessutom vill man efteråt styla det med antingen plattång eller locktång för att känna sig snygg inför dagen eller kvällen och bekväm med den frisyr man passar bäst i.

Genom att välja en värmetång slipper du dessa två moment som helt ärligt tar onödig tid och du kan med värmeborsten skapa hela din look mycket snabbare, mer skonsamt och få ett snyggare resultat som håller mycket längre genom att du binder vätepeptiderna i håret som “låser” lockarna eller det platta resultatet. Värmeborsten spar alltså såväl tid som ger ett mer hållbart och skonsamt resultat, en no-brainer skulle vi vilja kalla det.

Är värmeborsten verkligen skonsam mot håret så den de facto avger hög värme?

Ja, om du väljer en värmeborste som är designad med korrekt värmeinställning och ytor anpassade för daglig användning så är det definitivt skonsam. Vi har testat flera av dem och vissa kan orsaka slitage då de avger värme på samma sätt som en plattång eller locktång. Men köper du en lite dyrare mer välarbetad värmeborste så kommer du absolut att kunna använda den dagligen utan att märka någon skillnad på om du använt den eller låtit håret självtorka under en längre tid.

Funkar värmeborstar som plattat håret på naturligt lockigt hår?

Absolut gör dem det. Eftersom att en värmeborste ska användas i fuktigt hår kommer det dessutom att ge ett bättre platt resultat än vilken plattång som helst, du slätar ut lockarna redan när det är fuktigt och ditt hår kommer alltså att hålla sig helt platt, mjukt och slätt tills nästa gång det blir blött.

Värmeborste med blås eller rundborste tillsammans med hårfön?

När man går till frisören har de ofta kombinationen hårfön och rundborste för att skapa den där perfekta volymen och lockarna som man eftersträvar. Men det är verkligen inte enkelt när man inte har vanan inne och därför är värmeborsten den perfekta alternativet för dig som vill få samma resultat hemma varje dag, vi har testat att göra på båda sätten på oss själva och kan garantera er att det inte är en enkel match att hantera såväl borste som fön för att få samma resultat som man får med en värmeborste. Så krångla inte till det för er själva, kör på en värmeborste, det lönar sig såväl med tid som tålamod.