Bäst i Test

Bästa tandblekningen 2020 - Bäst i test för blekning av tänderna

Gula, missfärgade tänder är inget ovanligt problem, det är dock något som de allra flesta av oss vill undvika eller bli av med snabbt. Då många av oss gillar kaffe, te, kolsyrad dryck, snus eller cigaretter bland annat som missfärgar våra tänder är det helt perfekt att det idag finns ett otroligt bra utbud av tandblekning för att vi snabb, enkelt och effektivt ska kunna få ett vitt vackert leende igen.

Detta inlägg innehåller annonslänkar från Meds, Lyko, Apohem, NordicFeel, Bodystore, Åhlens,
Lisa Lennartssonlisa@bastfordig.se

Därför har vi på redaktionen valt att göra ett stort test bland de tandblekningar som finns nu 2020 för att du enkelt ska kunna hitta den som ger dig ditt bästa möjliga leende tillbaka, något som inte bara är attraktivt utan även ger ett fräscht och professionellt intryck oavsett vad du arbetar med eller vem du än är, ett vitt leende är alltid ett riktigt bra första intryck.

Våra vinnare av bästa tandblekning 2020

Budget: ConfidentSmile Tandblekningspenna

Denna tandblekningspenna från ConfidentSmile är otroligt smidig och enkel att använda hemma men också på resande fot. Den är helt perfekt för dig som inte riktigt har tålamod att fippla med bettskenor och väntetid. Det är ett perfekt alternativ eftersom att den snabbt tar bort fläckar, gulhet och missfärgningar samtidigt som den är peroxidfri och självklart följer den kvalitetsstandard som kommit med de nya EU-direktiven.

Läs hela recensionen av ConfidentSmile Tandblekningspenna

Betyg

Bästa pris på ConfidentSmile Tandblekningspenna

Mellan: Warpaint Tandblekning

Warpaint tandblekning har nog de allra flesta av oss stött på via reklam eller hos influencers, det är en tandblekningsprodukt som har tagit marknaden med storm. Den är 100 procent naturlig och bleker samt polerar skonsamt tänderna och räcker till ca 150 behandlingar så den är dessutom väldigt prisvärd.

Warpaint tandblekning består av aktiv kol som framställs från kokosnötens skal men innehåller också bentonitlera som är väldigt mineralrik så att tänderna poleras och rengörs utan att skada den naturliga emaljen. Den är dessutom berikad med apelsinskal, citronmyrten och pepparmynta som stärker tandköttet, motverkar infektioner och ger dig en riktigt fräsch andedräkt under hela dagen.

Läs hela recensionen av Warpaint Tandblekning

Betyg

Bästa pris på Warpaint Tandblekning

Premium: Dentaworks Teeth Whitening System

Dentaworks Teeth Whitening System är den kompletta tandblekningen där du får en behandling motsvarande den du får hos din tandläkare. I detta kit ingår 3 mjuka tandskenor med tillhörande förvaringsbox, tandblekningsgel som räcker till 56 behandlingar, tandnyanskarta samt en manual på svenska med enkla instruktioner.

Själva tandblekningsgelen är pH-neutral samt fri från peroxider, BPA, TEA och parabener och tar mycket effektivt bort fläckar, missfärgningar och gulhet så att du får bländande perfekta vita tänder snabbt och enkelt.

Läs hela recensionen av Dentaworks Teeth Whitening System

Betyg

Bästa pris på Dentaworks Teeth Whitening System

Att tänka på innan man köper tandblekning

Här gäller det att vara ärlig mot sig själv, orkar man pyssla med ett ordentligt kit med tandskenor som ska formas, sättas in och sedan vänta på att tänderna ska blekas eller vill man bara få det snabbt överstökat i samband med borstningen? Att välja det alternativ som passar en själv bäst är A och O för att det verkligen ska bli av. Givetvis ger en mer omfattande och noggrann behandling ett vitare och lite bättre resultat men det viktigaste är egentligen att det blir av för att man ska bli av med sina gula, missfärgade tänder och ge ett snyggare och fräschare intryck.

Sen är det också otroligt viktigt att du väljer en tandblekningsprodukt som följer EU-direktiven och är skonsamma mot tandkött, tänder och emalj för att du inte ska orsaka bestående skador på dina tänder. Tack och lov finns det dock idag väldigt många produkter på marknaden som är just detta och du kan känna dig trygg med att vi enbart listat de tandblekningar som främjar en frisk och fräsch munhälsa för dig.

Skillnaden mellan olika tandblekningar

Den största skillnaden är givetvis vilken effekt tandblekningen ger. Är det så att du efter flera års snusande, vinpimplande, rökande och kaffedrickande har väldigt gula och missfärgade tänder skulle vi rekommendera en mer omfattande tandblekning som ger ett markant och effektivt resultat så att du får bästa möjliga effekt av den produkt du väljer. Men är det så att du enbart har små missfärgningar eller lätt gula tänder kan det gott och väl räcka med en enklare snabbare behandling som går på några minuter.

Och precis som vi skriver här ovan är skillnaden hur själva tandblekningens effekt blir och hur man går tillväga, så det man behöver se till är ens tänders utgångsläge och hur mycket tid och tålamod man faktiskt har att lägga på själva behandlingen. Så för att få det bästa resultatet för just dig är det dina tänder och din kvällsrutin eller morgonrutin ser ut.

Utmanare till bästa tandblekningen 2020

Utmanare: Dentway Whitening Strips

Okej, hands down, vi älskar denna smidiga produkt. Dentway har tagit fram tandblekningsstrips som du enkelt fäster på dina rengjorda tänder och ger dig ett bländande vitt leende på bara 20 minuter. Denna produkt är en av de senaste inom dentalteknologin och är utvecklad av professionella tandläkare med avsikt för hemmablekning av dina tänder. Du får i denna box med 28 strips så den räcker till 14 omgångar tandblekning och är väl värd sitt pris då du kommer att få snabb effekt på bara en vecka!

Läs hela recensionen av Dentway Whitening Strips

Betyg

Bästa pris på Dentway Whitening Strips

Utmanare: Biomed Charcoal tandkräm

Har du enbart lätta missfärgningar och svagt gula tänder eller vill underhålla din mer omfattande tandblekning är Biomed Charcoal tandkräm produkten för dig. Den innehåller tre olika slags kol; träkol, aktiv kol och bamboo för att få det bästa och mest skonsamma blekningsresultat man kan önska från en tandkräm. Den bleker inte bara tänderna utan stärker er dem även samtidigt och tar bort bakterier samt minskar risken för infektion i tandköttet.

Läs hela recensionen av Biomed Charcoal tandkräm

Betyg

Bästa pris på Biomed Charcoal tandkräm

Utmanare: Swiss Clinic Teeth Whitening Pen

En tandblekningspenna som denna från Swiss Clinic är perfekt för dig som vill ha ett snabbt men också mycket enkelt och effektivt resultat. Den är helt perfekt om man är på resande fot eller bara enkelt vill kunna pensla på sin tandblekning utan speciellt mycket pyssel och arbete. Tandblekningspennan är dessutom optimal om man enbart vill punktbehandla vissa tänder och är dessutom väldigt skonsam mot såväl tandkött som emaljen. Absolut en värdig bubblare till topplistan!

Läs hela recensionen av Swiss Clinic Teeth Whitening Pen

Betyg

Bästa pris på Swiss Clinic Teeth Whitening Pen

Frågor och svar

När man ska bleka sina tänder hemma för första gången kan det kännas lite läskigt eftersom att detta bara är något man antingen gjort hos sin tandläkare tidigare eller om man har hört skräckhistorier om hur det skadar tänder, tandkött och emalj. Men ni kan vara lugna, vi har enbart testat och listat de produkter som aldrig kommer göra någon skada utan tvärtom främja er munhälsa och dessutom ge er ett perfekt, vitt och glänsande leende som ingen kan motstå. Vi har stött på några vanliga frågor och har besvarat dem nedan för att ni ska känna er lugna och trygga inför ert köp och den tandblekningsbehandling som ni absolut bör göra hemma för att känna er nöjda och självsäkra med ert eget fantastiska leende.

Kan jag dricka kaffe/röka/snusa/dricka vin efter tandblekningen?

Direkt efter och inom ca en timma efter tandblekningen är färdig bör ni undvika sådant som kan missfärga era tänder. Dock kan ni absolut fortsätta med er vanliga livsstil sedan precis så som ni brukar. Därför rekommenderar vi att använda tandblekningen ni har valt på kvällen då man sover direkt efter så slipper man känna av någon saknad eller ett sug utan kan ta den vanliga koppen kaffe på morgonen utan konstigheter.

Ger hemmablekning verkligen ett lika bra resultat som hos tandläkaren?

Det beror på vilket tandblekningssätt ni väljer, om ni satsar på ett dyrare mer omfattande kit kommer ni absolut att få samma effekt som hos tandläkaren. Då professionella tandläkare har varit med och tagit fram de flesta moderna hemmablekningskit idag kan ni lita på att det är riktigt bra produkter som kommer ge er ett garanterat kritvitt resultat.

Behöver jag verkligen bleka mina tänder?

Givetvis är detta en smaksak, men att ha vita glänsande tänder och ett felfritt leende är garanterat något som kommer göra skillnad. Leendet säger så mycket om en person och vita tänder är verkligen attraktivt om man frågar de flesta. Dock kanske du inte har så missfärgade tänder utan de har bara blivit ytterst lite gula under tidens gång, då kan det absolut räcka med en blekningstandkräm eller snabb behandling för att få ett riktigt schysst och fräscht leende igen.