Bäst i Test

Bästa hårtillskottet 2020 - Bäst i test för tillskott för hår

Är ditt hår frissigt, torrt eller livlöst? Kanske tappar du hår eller märker att hårkvaliteten försämrats. Stress, ålder, graviditet, dålig sömn, sol, hormoner, kostförändringar.... Listan kan göras lång över faktorer som påverkar håret negativt. Som tur är finns det många bra hårtillskott som kan ge näring till ditt hår. Med ett bra hårtillskott kan ditt hår bli tjockare, glansigare och se mer välmående ut.

Detta inlägg innehåller annonslänkar från Apohem, Meds, Apoteket, Bodystore, Lyko, Åhlens,
Lisa Lennartssonlisa@bastfordig.se

För att hjälpa dig att hitta rätt hårtillskott har vi testat ett stort antal produkter som finns tillgängliga för svenska konsumenter. Vi har valt ut tre stycken som vi gillar extra mycket samt en värdig utmanare. För att alla ska hitta ett hårtillskott som passar deras plånbok har vi valt produkter i tre olika prisklasser; budget, mellan och premium. I detta bäst i test 2020 hittar du även en köpguide med svar på vanliga frågor om hårtillskott.

Vinnare av bästa hårtillskottet 2020

Budget: New Nordic Hair Volume

Hair Volume från Nordic hair är ett prisvärt hårtillskott som innehåller essentiella näringsämnen. Formulan är baserad på en unik sammansättning av äpple och hirs. Aminosyror, zink, mineraler, vitaminer och åkerfräken bidrar till en bättre hårkvalitet. Produkten innehåller naturligt proantocyanidin B2 växtfaktor från äpple. Tabletterna kan tas under en längre period eller som en intensivkur. Den rekommenderade dagliga dosen är 1 tablett per dag. Gravida och ammande kvinnor bör rådgöra med läkare innan de påbörjar denna kur.

Läs hela recensionen av New Nordic Hair Volume

Betyg

Bästa pris på New Nordic Hair Volume

Mellan: Elvital Arginine Resist Power Mask

Denna härliga fuktmask från L'oréal ger håret en riktig boost av näringsämnen. Med biotin, provitamin B5 och arginine får håret en ny styrka. Det är en hårinpackning som är särskilt avsedd för skört och slitet hår med tendens att brytas av. Den ingår i den populära serien Elvital och bör användas regelbundet för bästa resultat. En stor fördel med denna mask är att det är en multiprodukt som kan användas på många olika sätt. Om du har torr och irriterade hårbotten kan du massera in den hårbotten. Om du däremot vill stärka håret kan du applicera den på längderna. Du kan applicera masken både i torrt och vått hår.

Läs hela recensionen av Elvital Arginine Resist Power Mask

Betyg

Bästa pris på Elvital Arginine Resist Power Mask

Premium: Hairforce Hårtillskott

Det här lyxiga hårtillskottet från Hairforce uppfyller alla krav. Torts att det är dyrast i testet, ger det överlägset mest för pengarna. Det innehåller några av de bästa ingredienserna som finns för hårtillväxt och hårkvalitet. Den innovativa formulan innehåller bland annat MSM organiskt svavel, B-vitaminkomplex, kisel, selen, zink, magnesium och c-vitamin. Tillkotten ökar kroppens egen produktion av kollagen samt förbättrar mikrocirkulationen. Hårsäckarna stimuleras och tack vare antioxidanter skuddas hårbotten mot oxidativ stress. Med andra ord är detta ett mycket komplett hårtillskott som verkar på många olika områden. Detta högkvalitativa hårtillskott säljs endast genom salonger och hos väl utvalda återförsäljare på nätet.

Läs hela recensionen av Hairforce Hårtillskott

Betyg

Bästa pris på Hairforce Hårtillskott

Utmanare bäst i test hårtillskott 2020

Utmanare: New Nordic Hair Volume Tuggisar

Det finns så många bra hårtillskott att vi inte kunde motstå att inkludera en utmanare i detta bäst i test. Här Volume Tuggisar från Nordic är ett riktigt bra hårtillskott som innehåller en spännande kombination av äpple-extrakt, hirs, biotin, zink och åkerfräken. Dessa tuggtabletter kan användas när du känner att du tappar mycket hår eller när håret växer dåligt. Tabletterna ger håret näring inifrån och stärker hårsäckarna. En stor fördel med dessa tabletter är att de enkelt går att tugga. Den unika gelformen är utmärkt för personer som har svårt att svälja tabletter. Två tuggtabletter i samband med måltid är den rekommenderade dagliga dosen.

Läs hela recensionen av New Nordic Hair Volume Tuggisar

Betyg

Bästa pris på New Nordic Hair Volume Tuggisar

Att tänka på innan man köper ett hårtillskott

Läs alltid på om användning, ingredienser och doseringsmängd innan du köper produkten. Ett hårtillskott som kan verka billigt kan i själva verket vara ganska dyrt om det är utspätt med onödiga utfyllningsingredienser eller om du behöver ta många tabletter per dag.

Välj rätt hårtillskott för just dig

När du köper ett hårtillskott bör du alltid utgå från ditt hårproblem och välja ett tillskott som passar just ditt behov. Läs alltid ingrediensförteckningen noggrant och se om hårtillskottet passar för ditt problem.

Skillnaden mellan olika hårtillskott

Det finns ett stort utbud av hårtillskott av olika slag. Hårinpackningar och tabletter är några av de vanligaste. Det är svårt att säga vilken sort som är bäst, men generellt sätt kan man säga att tabletterna vårdar inifrån och hårmaskerna ger extra styrka utifrån. Tabletter har även fördelen att de stärker naglar och huden. Dyrare hårtillskott har oftast fler högkvalitativa ingredienser och verkar därför mer effektivt.

Frågor och svar

Att köpa hårtillskott är inte helt enkelt. Det finns många olika produkter och priserna varierar kraftigt. Många konsumenter har en hel del frågor när de ska köpa hårtillskott. Därför har vi valt att sammanställa svaren på några av de vanligaste frågorna.

Är ett dyrt hårtillskott alltid bättre?

Ett dyrt hårtillskott kan vara mer effektivt än den billigare varianten, men det beror på hur passande den är för ditt hårproblem samt vilka ingredienser den innehåller. Effektiva ingredienser är dyrare än billiga utfyllnadsingredienser och det är oftast det som avgör priset på tillskottet. Därför bör du alltid läsa på noggrant vad hårtillskottet innehåller.

Varför behöver jag hårtillskott?

Under olika perioder i livet kan håret upplevas som torrt, tunt, frissigt eller skört. Hårkvaliteten kan försämras på grund av många olika anledningar, bland annat stress, ålder, dålig sömn, graviditet, kostförändringar och solexponering. Det är självklart inte kul när håret känns slitet och trött. Om du även upplever att naglar och huden försämras så är det ett tecken på att kroppen är i obalans. Då kan det vara en god idé att ta ett kosttillskott i tablettform som ger näring inifrån. Om det bara är håret som är i obalans kan även en hårmask fungera för att stärka håret.

När bör jag börja använda hårtillskott?

Om du upplever att din hårkvalitet försämrats bör du överväga att börja med hårtillskott. Det finns många olika tecken på att hårkvaliteten försämrats och det är viktigt att du väljer en produkt för just ditt besvär.