Bäst i Test

Bästa hårborttagningskrämen 2020 - Ta bort hår enkelt med kräm

Att tampas med oönskad hårväxt kan vara frustrerande för vem som helst. Många människor idag har inte bara problem med hårväxt under armarna och på benen, utan även i ansiktet, på andra delar av kroppen eller vid bikinilinjen. Att ta bort håret på en salong kostar mycket pengar och det är dessutom knepigt att få tiden att räcka till. Då kan en bra hårborttagningsprodukt vara lösningen på problemet.

Detta inlägg innehåller annonslänkar från Meds, Lyko, NordicFeel,
Lisa Lennartssonlisa@bastfordig.se

Det finns många olika sätt att ta bort håret som man inte vill ha. Ett alternativ är att vaxa och ett annat alternativ är att raka. Många upplever dock att vaxning inte bara är kostsamt, utan att det även är mycket smärtsamt och tidskrävande. Det är en hel del meck innan vaxet har smält och remsorna klistrats på. Rakning går oftast snabbare, men kan skapa irritation i huden och hårstrån som växer inåt eller blir inflammerade. Med en hårborttagningskräm behöver du varken känna smärta eller oroa dig för knottror och irritation.

En hårborttagningskräm är en kräm som du enkelt applicera på huden där du vill ta bort hår. Du väntar en liten stund och kan därefter använda en skonsam skrapa för att ta bort krämen. I samband med detta följer då också håret med. Krämerna kan i de flesta fall användas på hela kroppen, från ben och bikinilinjen till den känsliga överläppen. Vi har plockat fram tre stycken vinnare i tre olika priskategorier och en utmanare!

Våra vinnare av bästa hårborttagningskrämer 2020

Här nedan listar vi våra absoluta favoriter inom skönhet och hårborttagning. Du hittar en vinnare i varje prisklass och en utmanare som är vald med stor omsorg.

Budget: Veet Hair Removal Cream Legs & Body Normal Skin

Veet Hair Removal Cream Legs & Body Normal Skin går ner på djupet och ser till att hela hårstråt avlägsnas så nära roten som möjligt. Produkten lämpar sig bra på långa och korta hårstrån och lämnar en silkeslen hud efter sig. Resultatet sägs hålla upp till en vecka och genom att vara berikad med lotusmjölk blir din hud inte torr och fnasig. Med Veet Hair Removal Cream Legs & Body Normal Skin blir även dina nya hårstrån mjukare när de växer ut.

Läs hela recensionen av Veet Hair Removal Cream Legs & Body Normal Skin

Betyg

Bästa pris på Veet Hair Removal Cream Legs & Body Normal Skin

Mellan: Veet Spray On Hårborttagningscreme

Med Veet Spray On Hårborttagningscreme behöver du inte ens applicera någon kräm på huden. Här använder du istället en liten sprayflaska som gör att hårborttagningskrämen lägger sig som ett jämnt lager på huden. Veet Spray On Hårborttagningscreme är perfekt för dig som vill ha det enklaste alternativet till hårfri hud, utan alldeles för mycket pyssel. Spraya på önskat område, vänta någon minut och avlägsna sedan krämen.

Läs hela recensionen av Veet Spray On Hårborttagningscreme

Betyg

Bästa pris på Veet Spray On Hårborttagningscreme

Premium: AnDrea Extra Strength Creme Bleach

Med AnDrea Extra Strength Creme Bleach For The Body behöver du inte oroa dig för mörka och jobbiga hårstråna. Med hjälpa av denna hårborttagningskräm kan dina mörka strån förvandlas till de ljusaste blonda och bara inom några minuter. På så sätt kan man säga att AnDrea Extra Strength Creme Bleach For The Body inte är en klassisk hårborttagningskräm, eftersom den endast bleker. Den är dock mycket varsam mot huden och finns även för ansiktet.

Läs hela recensionen av AnDrea Extra Strength Creme Bleach

Betyg

Bästa pris på AnDrea Extra Strength Creme Bleach

Utmanare till hårborttagningskräm bäst i test 2020

En bäst i test för bästa hårborttagningskrämen är inte komplett utan en riktigt bra utmanare. Vi har valt att ha ytterligare en produkt från Veet, av den enkla orsak att märket är mycket bra och uppskattat.

Utmanare: Hanne Bang Hårborttagningscreme

Med denna hårborttagningskräm från Hanne Berg kan du snabbt och enkelt bli av med oönskad hårväxt. Hårborttagningskrämen är specifikt framtagen för att användas till ansiktet och lämpar sig således för känslig och fin hud. Produkten är mycket enkel att använda sig av och kräver bara 2 minuters verkan innan du får bort håret. Efter resultatet får du en len och silkesmjuk hud som är fri från hår eller stubb. Spatel medföljer.

Läs hela recensionen av Hanne Bang Hårborttagningscreme

Betyg

Bästa pris på Hanne Bang Hårborttagningscreme

Att tänka på innan man köper hårborttagningskräm

Innan du ska köpa hårborttagningskräm finns det flera aspekter att beakta. Börja med att fundera på hur mycket du vill lägga på produkten för att kunna hitta alternativ i din prisklass. Läs även på innehållet i produkten så att du vet att den inte är skadlig för huden, utan att den faktiskt är vårdande.

Välj rätt hårborttagningskräm för just dig

Att hitta en hårborttagningskräm som du är nöjd med är inte det lättaste. Det finns många olika märken att välja mellan och vissa är helt enkelt mer effektiva än andra. I de flesta fall gäller det att testa sig fram, men visst kan du välja om du vill att det ska vara en kräm, en spray, tas bort med spatel eller kanske bara tvättas av.

Skillnaden mellan olika hårborttagningskrämer

Utöver priset och märket så är det effektiviteten och resultatet i de olika hårborttagningskrämerna som kommer att variera som mest. Visst har ingredienserna betydelse, men hur just dina hårstrån reagerar kommer också att vara individuellt. En hårborttagningskräm som fungerar utmärkt för din väninna kanske inte tar bort ett enda hårstrå på just dig.

Frågor och svar

Vi förstår att du kan ha funderingar innan du köper en hårborttagningskräm och därför har vi tagit fram de vanligaste frågorna som kan uppstå.

Hur länge måste krämen verka?

Vad krämen har för verkningstid är varierande från produkt till produkt. Det vanligaste är att du behöver vänta cirka 2-3 minuter innan du avlägsnar krämen.

Vad kostar en hårborttagningskräm?

Återigen så är det svårt att säga exakt vad en hårborttagningskräm kostar, eftersom priserna kan se mycket olika ut. De billigaste kan du lyckas få för cirka 40-50 kronor, medan de dyrare alternativen naturligtvis kostar mer.

Kan hårborttagningskräm skada huden?

Det är viktigt att du väljer en kräm som är framtagen för det område som du vill behandla. Du ska t.ex. aldrig använda en kräm för kroppen i ditt känsliga ansikte. Är du osäker eller aldrig använt hårborttagningskrämen tidigare kan du först göra ett hudtest på ett mindre område. En viss irritation kan uppstå och då bör du tvätta av produkten och testa en annan kräm.