Bäst i Test

Bästa hårblekningen 2020 - Bäst i test av blekning och blondering för håret hemma

Platinablond, blonda slingor, strawberry blonde, sandfärg, alla dessa nyanser är otroligt snygga och passar perfekt till såväl en mörkare hy som skandinavisk ljus hy. Oavsett vilken blond nyans du vill ha i just ditt hår går det alldeles utmärkt att göra det hemma på egen hand och du behöver inte alltid besöka en frisör för att få ett riktigt snyggt ljust hårsvall. Vi har gjort ett omfattande test av de hårblekningar för hemmabruk som finns att köpa idag för att ni enkelt ska kunna välja den mest effektiva men samtidigt skonsamma hårblekningen som finns.

Detta inlägg innehåller annonslänkar från Lyko, NordicFeel, Parfym.se,
Karin Hjalmarssonkarin@bastfordig.se

Eftersom att vi har testat på såväl redan färgat hår som mörka och även ljusare utgångslägen har vi kunnat göra en rättvis bedömning och kommer att ge er en guide i hur även ni ska kunna bleka håret hemma med ett riktigt bra resultat. Dock är det också viktigt att tänka på vilken ton man vill ha i håret, på salong använder man i princip alltid en nyansering i antingen en inpackning, en toning eller ett schampo, vi kommer därför även att tipsa om detta för att ni ska kunna bleka håret hemma och få ett riktigt snyggt blont hårsvall.

Våra vinnare av bästa hårblekning 2020

Premium: Manic Panic Flash Lighting

Flash Lighting från Manic Panic är en av de bästa hemmablekningar vi har testat, och då har vi blekt vårt eget hår hemma i många år men det var första gången vi använde oss av denna produkten. Blekningen är framtagen för att bleka håret riktigt, riktigt ljust innan man använder deras extremfärger men den fungerar precis lika bra om man bara vill bli ljusare eller riktigt platinablond. Så oavsett om du nyligen har gjort en avfärgning eller om du lägger blekningen på ditt naturliga hår kommer du att få ett väldigt bra resultat. En stor favorit hos oss!

Läs hela recensionen av Manic Panic Flash Lighting

Betyg

Bästa pris på Manic Panic Flash Lighting

Mellan: Préférence Blondissimes Ultra Light 11.21 Crystal

Den här blekningen är också en produkt vi verkligen vill rekommendera, den lämnar sällan gula toner i håret, du får med en efterbehandling som även tar bort gula toner om du ändå skulle få några, den svider inte i hårbotten som många andra blekningar kan göra och ljusar upp många steg oavsett om du är väldigt mörkhårig eller har ett ljusare hår naturligt. Den luktar dessutom väldigt behagligt och kommer inte att slita på ditt hår som andra hårblekningar ofta tyvärr gör. Vi vill absolut rekommendera denna för dig som vill bli riktigt ljus och ha ett riktigt snyggt resultat, snäll mot håret och du kommer att älska den.

Läs hela recensionen av Préférence Blondissimes Ultra Light 11.21 Crystal

Betyg

Bästa pris på Préférence Blondissimes Ultra Light 11.21 Crystal

Budget: Schwarzkopf Mood Silverblond 107

Mood har levererat riktigt bra hårfärger och hårblekningar sedan 70-talet och har hela tiden hållit sig up to date med såväl utveckling av formula och ingredienser som vilka stilar man vill ha. Denna blekning är otroligt effektiv och bleker upp till 7 nyanser och är därför perfekt för även riktigt mörka hår. Med en lättapplicerad konsistens och efterbehandling som tar bort gula pigment är denna mycket enkel att använda hemma även om man inte är van att färga eller bleka sedan tidigare. Det bästa budgetalternativet som finns på marknaden enligt oss

Läs hela recensionen av Schwarzkopf Mood Silverblond 107

Betyg

Bästa pris på Schwarzkopf Mood Silverblond 107

Att tänka på innan man köper hårblekning

Det allra viktigaste innan man köper sin hårblekning och genomför färgbehandlingen hemma är att man vet skillnaden mellan en avfärgning och en blekning. Är det så att du sedan tidigare har färgat ditt hår mörkt men nu vill bli ljus ska du först lägga i en avfärgning, vänta i ca en vecka och sedan lägga i en blekning och sedan en toning eller nyanseringsbehandling för att få ett friskt och snyggt resultat. Att lägga en blekning direkt på färgat mörkt hår är aldrig någon bra idé då man måste få ut de tillsatta pigmenten innan men bleker det flera nyanser ljusare.

Sen rekommenderar vi alltid att man köper minst 2 förpackningar om man ska bleka hela sitt hår om du inte har väldigt kortklippt eftersom att en jämn tjock applicering gör att håret bleks jämnt och fint och då blir det inte fläckigt.

Vi vill även tipsa om att du köper ett silverschampo eller en inpackning med kalla nyanser för att direkt kunna använda detta på ditt hår då man i princip alltid får varma eller gula toner i håret direkt efter en blekning, oavsett om man bleker håret hemma eller hos frisören.

Utmanare till hårblekningen bäst i test 2020

Utmanare: Schwarzkopf Mood Slingblond X-tra 106

Om man inte vill bleka hela håret utan enbart slingor är detta en perfekt hårblekning eftersom att du får med exakt allt du behöver såsom hätta, blandskål, pensel och handskar. Den bleker upp till 7 nyanser och är perfekt för att ljusa upp håret oavsett om du är mörkhårig eller mörkblond sedan tidigare.

Läs hela recensionen av Schwarzkopf Mood Slingblond X-tra 106

Betyg

Bästa pris på Schwarzkopf Mood Slingblond X-tra 106

Utmanare: Maria Nila Colour Refresh Pearl Silver

Detta är inte en hårblekning utan en inpackning som vi blondiner helt enkelt inte kan leva utan. Den inte bara vårdar håret utan ser även till att din blonda hårfärg alltid håller sig fräsch och riktigt kall i tonerna. Ett måste i varje blondins badrum!

Läs hela recensionen av Maria Nila Colour Refresh Pearl Silver

Betyg

Bästa pris på Maria Nila Colour Refresh Pearl Silver

Skillnaden mellan olika hårblekningar

Den allra största skillnaden är hur många steg hårblekningen kan ljusa upp, detta är viktigt att titta på innan man gör sin beställning. När man pratar om steg är det på en skala 1 som är svart till 10 som är det allra ljusaste, så se till vilken utgångspunkt du själv har och välj därefter den hårblekning som kommer att ge dig det resultat som du vill ha. Sen är det givetvis väldigt olika vilket resultat det är man vill ha, kanske ska du bleka håret för att lägga i en annan nyans eller så vill du ha ett kallt, platinablont hår som skiftar i silver. Bra är då att välja den hårblekningen som är avsedd för dina önskemål för att du ska bli så nöjd som möjligt.

Frågor och svar

Innan man ska bleka håret hemma har man givetvis frågor, vi hoppas att ni har hittat en produkt som passar just er ovan men har även sammanställt de vanligaste frågorna vi har stött på för att ni enkelt ska kunna få svar på era funderingar. Vi vill önska er lycka till och är säkra på att även ni kommer att få ett riktigt snyggt blont resultat där hemma!

Jag har färgat mitt hår mörkt tidigare men vill nu bli blond, hur gör jag?

Det första du ska göra då är att lägga en avfärgning i håret och sedan låta det vila i ca 7 dagar för att håret ska hinna återhämta sig. Sen skulle vi rekommendera att du köper två förpackningar hårblekning och lägger i för att sedan använda dig av en inpackning med silvertoner eller blåa toner alternativt använder dig av ett silverschampo för bästa möjliga resultat.

Ska håret vara nytvättat när jag bleker det?

Nej, när du ska lägga i en hårblekning är det inte nytvättat som gäller utan det kan gärna ha gått ett par dagar sedan du tvättade det. Detta eftersom att du då har hunnit få ett skyddande lager fett i din hårbotten så att blekningen inte skadar din hud. Dock är det viktigt att du inte har några produkter såsom torrschampo, hårspray eller annat för att blekningen ska ljusa upp så bra som möjligt och för att det inte ska bli ett fläckigt resultat.

Kan man ha i blekningen längre för ett ljusare resultat?

Absolut inte, detta är ett stort no-no, det är väldigt viktigt att du följer den tid som står på förpackningen eftersom att det kan skada ditt hår om du har det längre. Vill du ha ett ljusare resultat än det du har uppnått efter maxtiden bör du vänta några dagar för att sedan lägga i en ny omgång blekning.

Kan man bleka endast slingor hemma?

Att bleka slingor är något som ger både liv och en snygg effekt i vilket hår som helst, och du behöver absolut inte gå till frisören för att göra detta. Antingen kan du köpa en vanlig förpackning hårblekning och klippa ut egna foliebitar för att lägga i slingor i håret, men känns detta för pilligt eller svårt är en hårblekning anpassad för just slingor optimal då du får med både en slinghätta och “virknål” så att du enkelt kan göra slingorna hemma själv eller med hjälp av en vän.