Bäst i Test

Bästa clip-on set extensions 2020 - Bäst i test av löshår

Att vilja skifta mellan stilar, frisyrer och olika looks är något som många av oss älskar, därför är clip-on set extensions något som ligger oss på redaktionen varmt om hjärtat. Eftersom att hår ska vara enkelt och kul vill vi verkligen tipsa om att använda sig av just clip-on set som är färdiga att använda såväl till vardags som när man vill piffa sig lite extra inför fest och högtider.

Detta inlägg innehåller annonslänkar från Lyko, Rapunzel of Sweden,
Karin Hjalmarssonkarin@bastfordig.se

Denna metod sliter dessutom minimalt på håret om man jämför med andra extensionsmetoder och du kan själv välja när och hur du vill att ditt hår ska bli längre, fylligare och helt fantastiskt- något som är mycket svårt att få till helt utan löshår.

Eftersom att det är många som drömmer om ett lyxigt hårsvall har vi valt att testa och ta fram den absoluta topplistan för clip-on extensions 2020 så att du enkelt ska kunna klicka hem det som passar ditt hår och dina drömmars frisyr enkelt, smidigt och bekvämt.

Våra vinnare av bästa clip-on extensions 2020

Budget: Rapunzel Clip-on set Original

Här har vi en stadig favorit, Rapunzels Clip-on set Original har funnits många år på marknaden och vi har testat det såväl tidigare då vi köpt det privat men också nu när vi skulle göra detta mer omfattande test för att utvärdera vilka produkter som är värdiga en investering på dagens marknad. Och detta clip-on set är verkligen den bästa budgetvarianten. Det är äkta, hållbart och ger ett snyggt resultat om du vill ha antingen tjockare eller längre hår smidigt och enkelt precis när du vill.

Läs hela recensionen av Rapunzel Clip-on set Original

Betyg

Bästa pris på Rapunzel Clip-on set Original

Rapunzel of Sweden

Mellan: Rapunzel clip-on set Premium

Rapunzel är en av de största tillverkarna och leverantörerna på marknaden och deras extensions är extremt populära. Vi kan verkligen förstå varför då de alltid satsar på kvalitet och hållbarhet för att du som kund ska få ett riktigt bra löshår oavsett om du väljer clip-on, tejp eller andra extensionsmetoder.

Deras Clip-on set Premium ligger på 100 gram och är av allra högsta kvalitet, noga behandlat och smälter samman väldigt fint med ditt naturliga hår. Det är uppdelat i 7 delar för att du lätt ska kunna placera dem runt huvudet för att enkelt kunna få ett långt, vackert utsläppt hår på bara några minuter.

Läs hela recensionen av Rapunzel clip-on set Premium

Betyg

Bästa pris på Rapunzel clip-on set Premium

Rapunzel of Sweden

Premium: Bellami BOO-GATTI clip-in hårförlängninsset

Här har vi den överlägsna vinnaren när det kommer till clip-on set extensions, om du söker efter ett enkelt, följsamt och naturtroget löshår som kan ge dig såväl längd som volym är Bellami BOO-GATTI det självklara valet för dig. Det finns i 11 olika färger/nyanser för att du ska hitta den som smälter samman bäst med just ditt hår. (De har även andra kollektioner med ex. bayalagefärger och mycket mer).

Eftersom att du får med 340 gram hår som är 56 cm långt kommer det garanterat att smälta samman med dina hårlängder oavsett om du har tunt eller väldigt tjockt hår, en stor fördel då man annars ofta behöver köpa minst 2 set från andra tillverkare, något du slipper om du investerar i detta lyxiga clip-on set.

Givetvis är håret mänskligt och i högsta kvalitet för att du ska kunna tvätta och styla det månad efter månad samtidigt som det fortsätter hålla samma höga kvalitet som första gången du satte i det. Perfekt är även att håret är uppdelat med en större bit på 120 gram som kan användas enbart för tofsar, flätor eller bara extra volym och tjocklek vid styling medan resterande hår är uppdelat på 6 bitar för att enkelt skapa ett naturtroget vackert hårsvall, utsläppt som uppsatt.

Läs hela recensionen av Bellami BOO-GATTI clip-in hårförlängninsset

Betyg

Bästa pris på Bellami BOO-GATTI clip-in hårförlängninsset

Att tänka på innan man köper clip-on extensions

När man har bestämt sig för att man vill ha löshår för att få sitt drömhår finns det flera metoder att välja mellan. Antingen kan man sätta i ett permanent som antingen fästs med tejp, microringar eller lim, dock sliter dessa alltid mer på ditt naturliga hår men om du vet med dig att du aldrig kommer orka lägga några minuter varje morgon på styling kan detta vara ett alternativ för dig.

Dock är variation något som många tycker om, därför är clip-on extensions verkligen ett löshår att rekommendera. Vi på redaktionen föredrar personligen clip-on eftersom att det ger oss möjlighet att själva välja hårstil för dagen, dessutom är det otroligt smidigt och går snabbt när man har övat några gånger på att sätta fast det.

Men något som är otroligt viktigt att tänka på när man köper clip-on set är att löshåret är mänskligt, det ska alltså inte vara syntetiskt eftersom att det i princip aldrig ger ett snyggt naturtroget resultat som man givetvis vill ha. Se även till att det är certifierat så att håret inte har tagits på olagliga sätt, dock har vi redan granskat detta åt er och de löshår vi har listat kommer enbart från schyssta förhållanden.

Välj rätt löshår för just dig

Att välja rätt clip-on extensions handlar delvis om hur ofta man kommer att använda det samt vilken effekt det är man vill ha. Söker du enbart clip-on för att göra en så kallad förtjockning av håret för att få en fylligare volym räcker det ofta med ett kortare set som inte har lika mycket hår, medan en förlängning kräver mer hår och då är det bra att se till vilken vikt valt paket innehåller, alternativ vid förlängning att man köper två paket som krävs för att ge ett naturligt resultat från en del tillverkare.

Sen är själva färgtonen otroligt viktig för att du ska få ett snyggt resultat, eftersom att ett clip-on set inte ska färgas är det bättre att själv tona eller färga sitt hår efter att man har fått hem sitt löshår för att göra det så snyggt som möjligt. Dock kan du alltid använda tonande schampo och balsam på dina extensions om du vill göra det kallare eller varmare i nyanseringen.

Skillnaden mellan olika clip-on set och löshår

Den största skillnaden är givetvis mängden, alltså vikten, samt vilken längd håret har. Du kan även välja mellan set som är uppdelade på olika sätt med delarna för att du ska kunna skapa den styling och volym som passar dig bäst. Ett utsläppt hår kräver fler delar för att det ska bli ett jämnt naturligt resultat medan flätor, buns och tofsar kräver mer komprimerade delar för att det ska bli snyggt.

Sen är det också så med just löshår att du verkligen får vad du betalar för, man kan absolut komma riktigt billigt undan med ett clip-on set för bara ett par hundralappar, men då är det i princip alltid tillverkat i syntet eller framtaget under dåliga förhållanden. Därför kommer det snabbt att bli tovigt, slitet och glanslöst och går heller inte att tvätta eller styla. Så det är absolut en mycket bättre idé att investera i ett riktigt bra, äkta clip-on set för att det ska hålla sig snyggt och fräscht länge.

Frågor och svar för clip-on set

Ett drömmigt, tjockt hårsvall är något som de flesta av oss drömmer om när vi sparar ut våra längder. Dock är det långt ifrån alla som kan få detta helt naturligt även om vi ser det överallt, och svaret är just löshår. Därför hoppas vi att ni verkligen ger clip-on set extensions en chans eftersom att det är det mest skonsamma, lättaste och mest variabla sättet att styla håret och få den frisyr, längd och tjocklek som man alltid har drömt om. Vi hoppas ni har hittat det löshår som passar just era önskemål ovan och vi har även sammanställt de vanligaste frågorna vi har stött på under tiden här nedan.

Hur fäster jag löshåret med exakt?

Varje clip-on set är färdigt med uppdelade hårdelar där clipsen redan är fastsydda. Det du gör är att sätta upp en lagom mängd hår på ovandelen av huvudet som sen kommer att dölja clipsen. Därefter tuperar du den lilla slingan hår där du ska fästa clipset, se även till att sprida ut dem över huvudet för att det ska bli ett naturligt snyggt resultat. Vi rekommenderar att man tar en liten stund när man precis har fått hem sitt nya extensionsset för att se vad som passar just din huvudform, frisyr och val av styling så kommer detta att rinna på som flytande vatten varje morgon eller kväll du sen väljer att sätta i det. Det finns även flera instruktionsvideos på Youtube, ta en timme och kika igenom så kommer även du vara ett hemmaproffs på löshår inom kort!

Hur många förpackningar löshår behöver jag?

Har du ett tjockt hår och vill ha en hårförlängning rekommenderar vi ca. 200 gram löshår för att det inte ska bli för tunt i topparna. Så antingen två förpackningar om respektive set innehåller 100 gram eller en förpackning om du väljer ett mer exklusivt set med ca 200-300 gram hår i varje förpackning.

Önskar du enbart en hårförtjockning räcker det med 100 gram, men vill du ha ett riktigt lyxigt resultat är givetvis mer att föredra, för vem älskar inte ett riktigt tjock svall?

Kan jag tvätta mitt löshår?

Väljer du något av de clip-on set vi har rekommenderat ovan? Svar ja. Då dessa är tillverkade i äkta löshår anpassat för tvätt och styling kan du enkelt tvätta dina extensions hemma. Det viktiga är dock att du använder schampo och balsam utan sulfater och är försiktig så du inte gnuggar håret då det kan skapa tovor och skada det i onödan. Låt det sedan lufttorka exempelvis över natten på en torr handduk så är det fräscht och redo att användas nästkommande morgon.

Kan jag styla löshåret?

Precis som ovanstående fråga, har du valt något set av det vi har tipsat om? Ja, det kan du absolut då det är värmetåligt. Tänk på att använda värmeskydd precis som du gör på ditt egna hår så kan du dagligen styla det med såväl plattång som locktång.

Passar clip-on extensions för kort hår?

Det gör det definitivt, bara du har så pass långt hår att det går att dölja och fästa clipsen kan du absolut använda clip-on extensions, tänk bara på att köpa minst 200 gram om du exempelvis har en rakt avklippt page då det ofta är tjockare i topparna än om man har etapper eller uttunnade längder.