Bäst i Test

Bästa avfärgningen 2020 - Bäst i test för håravfärgning

När man avfärgar håret innebär det att man med hjälp av en blandning drar ut tillsatta pigment ur hårstråna. Därför är detta en perfekt behandling när man vill ljusa upp och lägga på en ny ton i håret, vid byte av extrema hårfärger eller partivis när man vill skapa en mjuk look med slingor och ljusare partier runt ansiktet. Detta är alltså inte att förväxla med blekning där man kan ljusa upp håret flera steg ljusare än ens naturliga ton, en avfärgning är mer skonsam och ger dig möjlighet att starta från utgångsläge noll för att skapa en annan look än du har i dagsläget.

Detta inlägg innehåller annonslänkar från Lyko, NordicFeel, Beauty Bargain,
Karin Hjalmarssonkarin@bastfordig.se

Avfärgning är något man absolut kan göra hemma eftersom att det idag finns otroligt många produkter på marknaden framtagna av professionella tillverkare. Det hjälper er att skonsamt behandla ert hår för att du ska kunna få exakt den ton eller nyans du önskar. Men eftersom att marknaden också är stor kan det vara svårt att veta vilken man ska välja för bästa resultat utan att skada håret, därför har vi testat och tagit fram en stor guide hur ni ska tänka och välja för att ert hår ska bli precis som ni önskar!

Våra vinnare av bästa avfärgning 2020

Budget: ColourB4 Haircolour Remover Frequent Use

Denna produkt är perfekt för dig som färgar håret ofta och gillar att byta mellan nyanser och mörkare toner. Colour B4 vet att alla kunders behov ser olika ut och därför har de tagit fram såväl denna produkt som den vi listat nedan, skillnaden mellan dessa är att Frequent är framtagen för dig som ofta byter hårfärg. Den är alltså väldigt effektiv men mer skonsam och fungerar optimalt då håret då även är väldigt öppet i sina fjällskikt och kan därmed skölja ur pigmenten lättare. Vi älskar denna produkt eftersom vi även älskar att byta hårfärg och ton ofta, något som gör livet lite roligare eftersom att hår ska vara kul!

Läs hela recensionen av ColourB4 Haircolour Remover Frequent Use

Betyg

Bästa pris på ColourB4 Haircolour Remover Frequent Use

Mellan: ColourB4 Hair Colour Remover

Hair Colour Remover Extra är ett riktigt bra val av avfärgning för hemmabruk om man har fått ett hår mättat av färg, vilket ofta resulterar i ett glanslöst och frissigt hår. Då är den enda lösningen att göra en avfärgning för att lägga på ny färg om man önskar och därefter enbart applicera ny färg eller toning i hårbotten för att i framtiden undvika detta.

Läs hela recensionen av ColourB4 Hair Colour Remover

Betyg

Bästa pris på ColourB4 Hair Colour Remover

Premium: Colourless Haircolour Remover Max Effect

Denna produkt är framtagen för att verkligen dra ut alla oönskade färgpigment för att ditt hår ska kunna färgas i exakt den nyans du önskar. Något som många av oss som färgar håret är väl medvetna om är hur starkt exempelvis röda pigment kan bita sig fast i håret även om resterande sköljs ur efter ett antal tvättar. Säg att man har en rödbrun färg eller en stark nyans av klarrött eller koppar så märker man snabbt att det röda biter fast extra hårt. Har man då inte ork eller tålamod att alltid ha i hårinpackning med färgpigment eller lägga på toning efter toning kan man snabbt tröttna på det där röda.

Läs hela recensionen av Colourless Haircolour Remover Max Effect

Betyg

Bästa pris på Colourless Haircolour Remover Max Effect

Att tänka på innan man köper avfärgning

Det viktigaste man bör ha i åtanke är att en avfärgning inte kommer att bleka ditt hår till ljusare nyans än vad din naturliga hårfärg är. Önskar man få ett riktigt, riktigt ljust resultat om man exempelvis är väldigt mörkhårig i grunden är det bättre att välja en blekning, dock bör man här tänka på att en blekning sliter mycket mer på håret än vad en avfärgning gör.

En avfärgning är dock perfekt om du har ett hår mättat av färgpigment som ett resultat som blir när man lägger färg på färg flertalet gånger. Vill man bli av med den mättade känslan som ger ett glanslöst och tråkigt resultat eller kanske bli av med röda pigment som bitit sig fast i längderna för att kanske skapa ett gyllene svall är avfärgning det bästa valet.

Ytterligare ett tips är även att använda avfärgning i en slinghätta eller med folieslingor, detta ger ett väldigt naturligt resultat utan att skada håret. Det är ett perfekt sätt att ljusa upp och få en ny, fräsch look inför vår och sommar samtidigt som du behåller dina mörkare nyanser utan att skada längderna såsom blekning kan göra om man har ett hår påverkat av färg, sol och uppsättningar.

Skillnaden mellan olika avfärgningar

Eftersom att det finns flera olika utgångspunkter när det kommer till hårfärg finns det flera olika avfärgningar på marknaden. Det viktiga är att se till hur ens eget hår är i kvalitet och vilket resultat det är man önskar efter behandlingen. Det finns exempelvis avfärgningar som är anpassade för att användas ofta, om man är en person som gillar frekvent förändring när det kommer till hår och stil, eller avfärgning som är för dig som vill ha ett effektivt resultat om du exempelvis vill gå från väldigt mörkhårig till ljusbrunt eller kanske bli av med starka röda pigment för att få en sandfärgad snygg nyans.

Sen är det också viktigt att vara noga med omvårdnad, fukt och stärkande produkter som alltid när man färgar håret. Därför är det bra att välja avfärgning där det ingår en stärkande och mjukgörande efterbehandling och även fortsätta använda inpackning som alla hår förtjänar för att hållas starkt, friskt och fräscht.

Utmanare till avfärgning bäst i test 2020

Utmanare: L'oreal Colorista Bleach

Denna avfärgning/blekning är optimal om man har en extremfärg i håret, eftersom att extremfärger är otroligt snyggt men också som man hör i namnet extremt är detta något som man även ofta skiftar. Att gå från neongrön till knallröd till koboltblå kan vara riktigt knepigt om man inte använder denna produkt.

Läs hela recensionen av L'oreal Colorista Bleach

Betyg

Bästa pris på L'oreal Colorista Bleach

Beauty Bargain

Utmanare: L'oreal Paris Preference Olso

Vill man snabbt gå från mörk till ljus men har i grund och botten en mörk naturlig hårfärg är det bra att välja en avfärgning som även fungerar som blekning, dock är det bra om man inte har allt för slitet hår när man väljer detta. Men har du ett hår som du enbart en eller två gånger har färgat mörkt och är sugen på ljusare toner är detta en helt perfekt produkt för dig.

Läs hela recensionen av L'oreal Paris Preference Olso

Betyg

Bästa pris på L'oreal Paris Preference Olso

Frågor och svar

Har man inte färgat håret så mycket hemma kan det kännas som en djungel när man ska börja med detta. Men man ska absolut inte vara rädd för att testa, eftersom att marknaden idag erbjuder professionella produkter som är effektiva och skonsamma mot håret kan man med lite tid och tålamod få exakt samma resultat hemma som hos frisören och man sparar dessutom väldigt mycket pengar om man är villig att läsa på lite och välja de produkter som vi själva på redaktionen testat och tipsat om.

När det kommer till just avfärgning är detta något man absolut kan göra hemma på sig själv och få ett riktigt bra resultat, vi hoppas att vi har svarat på dina frågor i vår guide ovan, annars får ni gärna läsa vår mer ingående artikel om avfärgning på hemsidan. Dock har vi sammanställt de vanligaste frågorna nedan och vill önska er lycka till med er avfärgning och nya hårfärg som vi vet kommer gå galant!

När väljer jag avfärgning istället för blekning?

Har du ett väldigt mörkt pigment naturligt och vill ha ett ljusare resultat än detta är det blekning du ska välja. Men har du en ljus nyans i grunden och vill enbart få ur gammal färg eller ändra tonen är avfärgning valet för dig. Eller om du har färgat ditt hår mycket, då är en avfärgning ett mycket skonsammare och bättre val än blekning och du bör välja detta för att inte slita på längderna och hårbotten.

Hur ofta kan jag använda avfärgning?

Att byta hårfärg ofta kan kännas lockande om man är en person som gillar förändring. Men att vänta några månader mellan varje gång är det minsta du kan göra för ditt hår, ge det en chans att återhämta sig mellan varje byte för att inte riskera att det går av eller får konstiga nyanser som man ändå inte vill ha.

Är man dock ute efter ett riktigt ljust resultat och behöver avfärga fler än en gång för att få ut riktigt mörka eller röda pigment bör man vänta ca. 7 dagar mellan två avfärgningar på raken.

Kan man få allergiska reaktioner på avfärgning hemma?

Risken att få allergiska reaktioner på avfärgning är lika stor hos frisören som det är att få det hemma. Det viktiga när du avfärgar håret hemma är att du alltid gör ett test innan du lägger i hela produkten i håret, exempelvis att du lägger en klick avfärgning på huden 24 timmar innan själva behandlingen för att utesluta överkänslighet eller en allergisk reaktion.

Hur många gånger behöver jag avfärga håret innan jag lägger i en ny nyans?

Här beror det på hur ljus din nya hårfärg eller nyans är, eftersom att alla har olika utgångsläge beror det helt på hur resultatet blir efter din första avfärgningsbehandling. De produkter som vi har testat och listat åt er är extremt effektiva och bra för håret, därför är det vanligast att man endast behöver avfärga det en gång, men får du inte det ljusa resultat du önskar är det verkligen inga problem med att göra det ytterligare en gång, var dock noga med att vänta minst 7 dagar för att inte slita på håret i onödan.