Bäat i Test

Bästa antirynkkrämen 2020 - Stort bäst i test av antirynkkräm

Under årens lopp utsätts huden för mycket och det sätter sina spår. Stress, ålder, sol, luftföroreningar, för lite sömn, alkohol, rökning... Listan kan göras lång med faktorer som påverkar huden negativt. Även åldersfläckar, kråksparkar, förstorade porer och glåmighet syns i huden - det är bara några av många ålderstecken. Som tur är finns det antirynkkrämer, även kallade för anti-age-produkter, som behandlar och motverkar dessa.

Detta inlägg innehåller annonslänkar från Apohem, Meds, Apoteket, NordicFeel, Åhlens, Lyko,
Karin Hjalmarssonkarin@bastfordig.se

För att hjälpa dig att hitta rätt antirynkkräm har vi testat och recenserat ett stort antal krämer som finns på den svenska marknaden. Vi har valt ut tre stycken favoriter samt en utmanare. För att alla ska hitta en antirynkkräm som passar deras behov har vi valt produkter i tre olika prisklasser; budget, mellan och premium. I detta bäst i test 2020 hittar du även en liten köpguide med svar på vanliga frågor om antirynkkrämer.

Vinnare bästa antirynkkräm 2020

Prisvärd: Eucerin Hyaluron-Filler Day Cream

Hyaluron-Filler Day Cream från det populära märket Eucerin är testets vinnare i mellankategorin. Med hyaluronsyra, SPF 30 och UVA-skydd är denna antirynkkräm en utmärkt val för dig som vill reducera fina linjer och djupa rynkor. Det är en högeffektiv anti-age kräm som även kan användas på halsen. Krämen har en fuktbindande formula som stimulerar hudens egen produktion av den återfuktande ingrediensen hyaluronsyra. Den har en mjuk konsistens som snabbt absorberas och lämnar huden återfuktad och len. Ett stort plus är att denna antirynkkräm passar alla hudtyper.

Läs hela recensionen av Eucerin Hyaluron-Filler Day Cream

Betyg

Bästa pris på Eucerin Hyaluron-Filler Day Cream

Premium: Elizabeth Arden Ceramide Lift and Firm Day Cream

Fantastiska Ceramide Lift and Firm Day Cream SPF 30 från världsberömda Elizabeth Arden är en solklar premiumvinnare. Denna lyxiga antirynkkräm innehåller ceramider som hjälper att reducera rynkor och ge huden en ungdomlig lyster. Det finns många anledningar till varför denna kräm har vunnit flertalet priser och hyllats av användare över hela världen. Den ger huden en rejäl fuktboost samtidigt som den lämnar huden både mjukare och med mer lyster. Efter bara ett par dagars användning märker huden stor skillnad. Den innehåller SPF30 vilket hjälper till att skydda din hud mot solskador. En härlig kräm som snabbt ger fräschör, lyster och mindre synliga rynkor!

Läs hela recensionen av Elizabeth Arden Ceramide Lift and Firm Day Cream

Betyg

Bästa pris på Elizabeth Arden Ceramide Lift and Firm Day Cream

Billig: Nivea Q10 Plus Anti-Wrinkle Day Cream

Q10 Plus Anti-Wrinkle Extra Protection Day Cream 50 ml från det prisvärda varumärket Nivea är vinnaren i budgetkategorin. Det är en dagkräm med anti-age som innehåller Q10. Denna effektiva ingrediens minskar synligheten av befintliga rynkor samt arbetar förebyggande för att minska uppkomsten av nya. Q10 som används i denna antirynkkräm är identisk med hudens egna Q10 och stimulerar hudens produktion av kreatin. Formulan är mycket len och går snabbt ned i huden. Krämen är mycket återfuktande och passar alla hudtyper. Den är särskilt passande för dig som vill förebygga hudskador och tidigt åldrande på grund av UV-strålning. Krämen innehåller SPF30 med UVA/UVB-filter.

Läs hela recensionen av Nivea Q10 Plus Anti-Wrinkle Day Cream

Betyg

Bästa pris på Nivea Q10 Plus Anti-Wrinkle Day Cream

Utmanare till antirynkkräm bäst i test

Utmanare: Nivea Cellular Anti Age Day Cream

Det finns så många bra och prisvärda antirynkkrämer att vi även valde att inkludera en utmanare i detta bäst i test. Cellular Anti Age Day Cream SPF 15 från Nivea är en kräm som innehåller en rad hudföryngrande ingredienser, exempelvis magnoliabarkextrakt, hyaluronsyra och kreatin. Dessa ingredienser hjälper till att binda vatten, öka hudens motståndskraft och förnya cellerna. Krämen ingår i serien Nivea Celluar som är särskilt framtagen för att fylla ut rynkor och öka fastheten. Den mjuka och lena konsistens uppskattades av testpanelen.

Läs hela recensionen av Nivea Cellular Anti Age Day Cream

Betyg

Bästa pris på Nivea Cellular Anti Age Day Cream

Att tänka på innan man köper en antirynkkräm

När du köper en antirynkkräm bör du alltid utgå från din hudtyp och välja en kräm som passar just din hud. Det är även viktigt att noggrant läsa vilka ingredienser som ingår i krämen och hur de fungerar. Anti-age är en kategori där många produkter innehåller aktiva ingredienser som kan driva upp priserna. Det är dock inte alla antirynkkrämer som innehåller effektiva ingredienser. Låt dig inte luras av varumärkenas marknadsföring utan ta dig tid att läsa på. Ceramider, retinol, kollagen, hyaluronsyra och c-vitamin är exempel på ingredienser som kan motverka rynkor och ålderstecken.

Välj rätt antirynkkrämen för just dig

Du bör alltid utgå från din hudtyp och eventuella hudproblem när du väljer hudvårdsprodukter. Detta gäller även antirynkkrämer. Läsa alltid ingrediensförteckningen innan du köper en antirynkkräm. Om möjligt bör du försäkra dig om att din hud tål ingredienserna i krämen. Om du vet att din hud är väldigt känslig bör du exempelvis vara försiktig med aktiva ingredienser som retinol. Kom ihåg att alla hudtyper, framför allt en mogen hud, behöver massor med fukt.

Skillnaden mellan olika antirynkkrämer

Det finns ett stort utbud av antirynkkrämer och det kan vara svårt att veta vilken som är bäst. Det finns krämer för en hundralapp såväl som för över tusen kronor. Det som skiljer dessa åt är vanligtvis ingredienserna som ingår. Dyrare antirynkkrämer har oftast fler aktiva ingredienser och verkar därför mer effektivt. Även varumärke, doft, konsistens och förpackning skiljer de olika krämerna åt.

Frågor och svar

Antirynkkrämer kostar oftast lite mer än vanliga ansiktskrämer och därför är det många som noggrant överväger detta köp. På grund av de många olika sorterna, varumärkena och ingredienserna är det många som har frågor när de ska köpa en antirynkkräm. Därför har vi svarat på några av de vanligaste frågorna här.

Är en dyr antirynkkräm alltid bättre?

En dyr ansiktskräm kan vara mer effektiv än en billigare variant men det beror på hur bra den passar din hudtyp samt vilka ingredienser den innehåller.

Varför behöver jag en antirynkkräm?

Solexponering, ohälsosam livsstil och dålig luft sätter sina spår i huden. Med åldern uppkommer rynkor, pigmentfläckar, slappare hud och kråksparkar, Många upplever att huden förlorar sin lyster och ungdomliga fräschör. En antirynkkräm är ett sätt att behandla de specifika hudproblemen som uppkommer med åldern.

När bör jag börja använda en antirynkkräm?

Precis som övrig hudvård är det väldigt individuellt när det passar att börja med antirynkkrämer. De flesta börjar strax innan 30-årsåldern eller i samband med de första synliga ålderstecken. Ofta handlar om vad du har utsatt din hud för, till exempel hur noga du skött din hudvård tidigare och hur utsatt den varit för solexponering. Gener och hudens naturliga åldrande spelar självklart stor roll.

Behöver jag tänka på något särskilt när jag använder en antirynkkräm

Vissa aktiva ingredienser, exempelvis retinol, är känsliga för solljus. Därför bör du vara mycket noggrann med att skydda huden med solskyddsfaktor.