Bäst i Test

Bästa ansiktskrämen 2020 - Bäst i test av ansiktskräm för en mjuk hud

Ansiktskrämen är ett av de viktigaste stegen i hudvårdsrutinen. Den återfuktar och ger huden näring. Alla, oavsett hudtyp, behöver en bra kräm att applicera i ansiktet. Förutom att återfukta huden skyddar den även mot kyla och vind. Vissa skyddar även mot solens farliga UV-strålar. Det är viktigt att välja en som är anpassad efter just din hudtyp för att ansiktskrämen ska fungera optimalt på just din hud.

Detta inlägg innehåller annonslänkar från Meds, Lyko, Åhlens, Apoteket, NordicFeel, Parfym.se, Apohem,
Karin Hjalmarssonkarin@bastfordig.se
Därför har vi testat och recenserat ett stort antal ansiktskrämer som finns på den svenska marknaden. Vi har valt ut tre stycken som vi gillar extra mycket samt en värdig utmanare. För att alla ska hitta en ansiktskräm som passar deras behov har vi valt produkter i tre olika prisklasser; budget, mellan och premium. I detta bäst i test 2020 hittar du även svar på vanliga frågor om ansiktskrämer.

Våra vinnare av bästa ansiktskrämen 2020

Budget: La Roche-Posay Hydreane Riche

Hydreane Riche från kultmärket La Roche-Posay är vår vinnare i budgetkategorin. Denna populära ansiktskräm passar särskilt bra för dig med känslig och torr hud. Den innehåller källvatten som har en lugnande och återfuktade effekt på huden. För under hundralappen kan du få en riktig fuktbomb som räddar även den torraste huden. Konsistensen är len och riklig, på gränsen till fet. För bästa resultat bör den användas på väl rengjord hud. Den kan användas både som dagkräm och nattkräm. En budgetfavorit som bör finnas i alla badrumsskåp!

Läs hela recensionen av La Roche-Posay Hydreane Riche

Betyg

Bästa pris på La Roche-Posay Hydreane Riche

Mellan: Lumene Source Intense Hydration 24h Moisturizer

Source Intense Hydration 24h Moisturizer från Lumene är en värdig vinnare i mellankategorin. Precis som namnet antyder ger denna härliga ansiktskräm huden en riktig fuktboost. Med spännande ingredienser som nordisk björksav och rent arktiskt källvatten lämnas huden rejält återfuktad efter applicering av denna kräm. Konsistensen är mycket lätt och luftig och ger ingen fet hinna på huden. Istället lämnas huden med en uppfriskande känsla som håller hela dagen. En mycket prisvärd produkt som ger en mjuk och spänstig hy. Applicera krämen på rengjord hud dagligen på morgonen för bästa resultat.

Läs hela recensionen av Lumene Source Intense Hydration 24h Moisturizer

Betyg

Bästa pris på Lumene Source Intense Hydration 24h Moisturizer

Premium: Jane Iredale BeautyPrep Face Moisturizer

BeautyPrep Face Moisturizer 30 ml från lyxmärket Jane Iredale är testets premiumvinnare. Denna veganska ansiktskräm innehåller allt du behöver. Den återfuktar huden på djupet samtidigt som den förbereder huden för alla yttre påfrestningar som kan komma under dagen. Den lämnar huden silkeslen och fungerar utmärkt som en primer innan makeup. Den är särskilt utformad för att hjälpa sminket hålla längre under dagen. Den smarta pumpförpackningen är ett stort plus eftersom den ökar krämens hållbarhet och skyddar den mot ljus, smuts och luft. Spännande ingredienser som källvatten, rosextrakt, avocado och sheasmör förbereder huden för en lång dag. Den doftar mycket gott tack vare det tillsatta ekologiska citrongräsextraktet.

Läs hela recensionen av Jane Iredale BeautyPrep Face Moisturizer

Betyg

Bästa pris på Jane Iredale BeautyPrep Face Moisturizer

Utmanare till ansiktskräm bäst i test 2020

Utmanare: Eucerin Hyaluron Filler Day Rich for Dry skin

Det finns så många bra ansiktskrämer och vi kunde inte motstå att ta med denna goding från Eucerin. Med hyaluronsyra, SPF 15 och UVA-skydd är Hyaluron Filler Day Rich for Dry skin är en värdig utmanare i detta bäst i test. Det är en högeffektiv anti-age kräm som kan användas både för ansikte och hals och ger en utslätande effekt. Den passar torr, normal och mogen hud.

Läs hela recensionen av Eucerin Hyaluron Filler Day Rich for Dry skin

Betyg

Bästa pris på Eucerin Hyaluron Filler Day Rich for Dry skin

Att tänka på innan man köper en ansiktskräm

När du köper en ansiktskräm bör du alltid utgå från din hudtyp och dina specifika hudproblem. Alla bör använda en ansiktskräm dagligen, men vilken som passar just dig beror på din hudtyp. Tänk på att krämer som passar någon annan kanske inte fungerar för dig. Var noga med att läsa ingredienserna och läs på om dem. Sist men inte minst bör du anpassa din ansiktskräm efter säsong. Under vintern krävs det oftast mer fukt än på sommaren. Du bör alltid komplettera med solskyddsfaktor efter att du applicerat din ansiktskräm om den inte innehåller spf.

Välj rätt ansiktskräm för just dig

Utgå alltid från din hudtyp och eventuella hudproblem när du väljer ansiktskräm. Det är vanligt att kategorisera hudtyper på följande sätt: torr hud, normal/kombinerad hud, fet hud och mogen hud. Utöver dessa hudtyper finns det en rad olika hudproblem, exempelvis rosacea, acne, pigmentering och torra fläckar. Det är viktigt att läsa vad ansiktskrämen innehåller och hitta ingredienser som passar din hudtyp. Torr och känslig hud mår exempelvis bra av sheasmör, ros, aloe vera och ceramider. Kom ihåg att alla hudtyper, även fet hud, behöver fukt. Därför är det viktigt att välja en återfuktande ansiktskräm.

Skillnaden mellan olika ansiktskrämer

Det finns ett nästintill oändligt utbud av ansiktskrämer på den svenska marknaden. Som konsument kan det vara svårt att veta vad det egentligen är som skiljer dem åt förutom priset. De olika krämerna har olika ingredienser och är anpassade för olika hudtyper och hudproblem. Vissa ingredienser är dyrare än andra vilket gör att priset för krämen är dyrare.

Förpackningen kan också skilja sig åt eftersom vissa ingredienser är känsliga för ljus eller luft. Även konsistensen kan skilja sig mycket mellan olika krämer.

Frågor och svar

I det enorma utbudet av ansiktskrämer, ingredienser och förpackningar kan det vara svårt som konsument att veta vad som är bäst. Därför har vi sammanställt svar till vanliga frågor i samband med köp av ansiktskrämer.

Är en dyr ansiktskräm alltid bättre?

En dyr ansiktskräm kan vara bättre än en billig, men det beror helt på listan med ingredienser och hur krämen passar för just din hud.

Varför behöver jag en särskild ansiktskräm?

Huden i ansiktet är mycket känsligare än resten av kroppen och behöver därför produkter som är särskilt avsedda för ansiktet. Det är inte rekommenderat att använda vanlig kroppslotion i ansiktet.

När bör jag applicera ansiktskräm?

Ansiktskrämen appliceras vanligtvis som ett sista steg i hudvårdsrutinen efter rengöring, toners och serum. Om krämen inte innehåller spf bör du dock komplettera med ett solskydd efter att du applicerat ansiktskrämen.

Behöver jag en ansiktskräm året om?

Ja, huden behöver alltid näring och fukt och därför bör du applicera ansiktskräm varje dag oavsett årstid. Du kan dock behöva olika ansiktskrämer beroende på årstid.