Bäst i Test

Bästa ögonbrynsfärgen 2020 - Bäst i test av frans och ögonbrynsfärg

Det är inte alla som har fötts med mörka och markerade ögonbryn. I Sverige är det istället mer vanligt att ha ganska tunna och ljusa strån, något som inte alltid är speciellt uppskattat när ögonbrynstrenderna råder. Visst finns det bra make up produkter som ögonbrynsskuggor och ögonbrynspennor att använda sig av, men att stå och fylla i sina ögonbryn varje morgon är tidskrävande.

Detta inlägg innehåller annonslänkar från Lyko, Meds, Hudoteket, Åhlens, NordicFeel,
Lisa Lennartssonlisa@bastfordig.se

Med hjälp av en bra ögonbrynsfärg slipper du allt pill på morgonen och du slipper också oroa dig för att ögonbrynen kommer att råka "försvinna" under dagens gång. Hur kul är det att stå på gymmet och svettas och inse att bara halva ögonbrynen är kvar? En ögonbrynsfärg är en permanent alternativt semipermanent färg som du kan använda dig av för att färga dina hårstrån.

Det finns mängder med olika ögonbrynsfärger att välja mellan och det bästa är att du inte behöver besöka en salong. Det räcker med att du är någorlunda stadig på handen och har lite tid över i det egna hemmet. I vår bäst i test för bästa ögonbrynsfärgen har vi rannsakat internet för att hitta de bästa produkterna i tre olika kategorier. Vi har valt ut en vinnare i budgetprisklassen, men även en i mellan- och i premiumklassen. Sist, men inte minst, har vi dessutom tagit med en utmanare.

Våra vinnare av bästa ögonbrynsfärgen 2020

Våra vinnare i de olika prisklasserna är produkter som är noggrant testade för att hålla en bra kvalitet. Vi har tittat på omdömen från tidigare kunder, men också tittat på innehåll, pris och användarvänlighet.

Billigast: RefectoCil Natural Brown No. 3

RefectoCil Natural Brown No. 3 är en solklar vinnare i vår budgetklass. Med den här ögonbrynsfärgen behöver du inte göra av med många kronor och får ändå ett resultat som håller i upp till 6 veckor. Natural Brown no. 3 är inte bara mångsidig, utan är också en mycket stark produkt som ger dina ögonbryn det där naturliga utseendet, utan att bli alldeles för skarpa. Produkten är kladdfri och kan även användas till ögonfransar.

Läs hela recensionen av RefectoCil Natural Brown No. 3

Betyg

Bästa pris på RefectoCil Natural Brown No. 3

Mellan: Depend Frans & Ögonbrynsfärg

Depend Frans & Ögonbrynsfärg är en snabbfärgning för dig som vill att det ska gå undan och som inte har tid att stå och pilla i badrummet för att få brynen på plats. Produkten är säker och enkel att använda sig av och hela behandlingen går på endast några få minuter. Trots det sitter resultatet i flera veckor och du kan njuta av att slippa fylla i dina bryn med make up. Depend Frans & Ögonbrynsfärg finns i flera olika färger, så att du kan hitta en som passar och ser så naturlig ut för dig som möjligt.

Läs hela recensionen av Depend Frans & Ögonbrynsfärg

Betyg

Bästa pris på Depend Frans & Ögonbrynsfärg

Premium: Depend Perfect Eye Eyebrow Beauty Kit Brown

Depend Perfect Eye Eyebrow Beauty Kit Brown är ett komplett set med allt du behöver för att skapa snygga och markerade ögonbryn. I paketet får du med två brynskyggor i olika nyanser, men du får också med två highlights, vax, penslar och en smidig applikator. Paketet innehåller även stenciler så att du kan få ögonbrynen precis likadana. Observera att produkten inte är en ögonbrynsfärg som är permanent.

Läs hela recensionen av Depend Perfect Eye Eyebrow Beauty Kit Brown

Betyg

Bästa pris på Depend Perfect Eye Eyebrow Beauty Kit Brown

Utmanare till ögonbrynsfärg bäst i test 2020

Som tidigare nämnt kommer vi också att ta med en utmanare och vi valde Depend Perfect Eye Eyebrow Beauty Kit Brown. Här nedan kan du läsa mer om produkten och dess för- och nackdelar.

Utmanare: Depend Lash and Eyebrow Colour

Depend Lash and Eyebrow Colour vinner vår bäst i test för premiumklassen och är en ögonbrynsfärg som kan användas till både bryn och ögonfransar. Depend Lash and Eyebrow Colour har en formula som är enkel att applicera och som bara behöver verka i 4 minuter innan färgningen är klar. Till skillnad från många andra ögonbrynsfärger innehåller denna bland annat blåbär och grönt te, vilket är vårdande för din hud och dina hårstrån. Räkna med ett resultat som håller cirka 6 veckor.

Läs hela recensionen av Depend Lash and Eyebrow Colour

Betyg

Bästa pris på Depend Lash and Eyebrow Colour

Att tänka på innan man köper ögonbrynsfärg

Vad är det som man ska tänka på innan man köper ögonbrynsfärg? Vi tycker att det viktigaste är att du väljer en produkt som du känner dig trygg med och som innehåller vårdande ingredienser. Även om ögonbrynsfärger idag är relativt skonsamma så kan den med känslig hud känna av en viss irritation om ögonbrynsfärgen är för stark.

Välj rätt ögonbrynsfärg för just dig

Det finns tre aspekter som du bör ha i åtanke för att hitta den bästa färgen för dig. Det är pris, användarvänlighet och färgnyans. Först ska du fundera på hur mycket du vill betala för din produkt, men du ska även tänka hur enkel den är att applicera och hur lång verkningstid den har. För att dina bryn ska få just den nyans som du önskar gäller det också att du väljer en färg som du kommer trivas med.

Skillnaden mellan olika ögonbrynsfärger

Det finns flera saker som skiljer de olika ögonbrynsfärgerna åt. Visst är priset en av dessa, men det vi främst tänker på är verkningstiden och hur hållbart resultatet är. Vissa färger kan stanna kvar i upp till 1,5-2 månader, medan andra bara räcker i cirka 3 veckor. Verkningstiden kan också variera väldigt kraftigt. Vissa behöver bara sitta på i några enstaka minuter medan andra kräver mer tid.

Frågor och svar

Känner du dig fortfarande osäker på ögonbrynsfärg? Ingen fara! Vi har samlat vanliga frågor och svar för att du ska kunna göra ett tryggare och bättre val.

Kan alla färga sina ögonbryn?

Ögonbrynsfärg lämpar sig för den som vill få mörkare och mer markerade ögonbryn. Oavsett grundfärg kan du färga dina ögonbryn, men har du mycket känslig hud kan det vara bättre att besöka salong.

Hur länge sitter färgen?

Hur länge resultatet kommer sitta beror på vilken produkt du köper. Många har en hållbarhet på upp till 6 veckor, men detta kan variera från person till person och märke till märke.

Vad gör jag om det blir för mörkt?

Om det är första gången du färgar ögonbrynen bör du vara lite försiktig. Står du och velar mellan två färger så välj den ljusare. Du kan alltid färga om brynen om du inte skulle vara nöjd. Du kan också välja att ha en kortare verkningstid, t.ex. att du tar bort färgen efter 2 minuter istället för 4.